Smedes Food Production
The Batter Specialist

Bert Jan van der Sluis van Boszicht Nijeberkoop

"Ik doe altijd wat sesamzaadjes en kruiden door het beslag"

“Op de beurs van Actifood kregen we een proefpakket van Smedes Batter Mix mee. Sindsdien gebruiken we de glutenvrije batter, zowel droog als in beslag. Nu staat er bijvoorbeeld dorade op de kaart en als voorgerecht champignons. Die champignons halen we door het beslag en frituren ze. Ik doe altijd wat sesamzaadjes en kruiden door het beslag, dat geeft net even meer smaak. Smedes Batter Mix is voor ons heel goed en makkelijk, je kunt ook snel even wat bijmaken.” 

De vraag naar glutenvrije batter groeit, weet eigenaar en chef Bert Jan van der Sluis van café-restaurant Boszicht in Nijeberkoop. Dit is met zijn pakweg 270 inwoners één van de kleinere dorpen van Friesland. Dit lijkt een uitdagende locatie voor een café-restaurant, maar niets is minder waar. “We zitten zomer en winter ieder weekend vol”, vertelt Bert Jan. Hij runt de zaak al 20 jaar samen met echtgenoot Yvonne. “Klanten komen uit de wijde omgeving en in het seizoen stappen er veel toeristen spontaan binnen.”

Bert Jan werkt al 35 jaar in de horeca en heeft het vak zien veranderen. “Vooral de manier van koken”, vindt hij. “Allergieën zijn echt een issue geworden. Je moet je strikt houden aan wat er op de kaart wordt vermeld. Je creativiteit wordt zo wel een beetje begrensd.” Het echtpaar ziet de laatste jaren door een tekort aan personeel ook de werkdruk toenemen. “Maar het vak is en blijft mooi.”


Gratis samplebox? Vul het formulier in!


 

Boszicht.jpg
1900