Testimonial

Bart van Lierop, executive chef Fletcher Hotels over Smedes Batter Mix

“Eenvoudige en experimenterende chef, iedereen kan ermee uit de voeten”

Executive chef Bart van Lierop is binnen Fletcher Hotels (106 locaties) eindverantwoordelijk voor alles wat food gerelateerd is. Via contact met zijn chefs en leveranciers en het volgen van magazines blijft hij geïnspireerd. Dé trend van dit moment is vegan, een ontwikkeling die veel verder gaat dan de doelgroep vegetariërs en veganisten. “Die groep kwam er vroeger bekaaid vanaf, nu zijn er veel meer mensen die de balans zoeken op foodgebied. Daar hoort vaker vegan eten bij, maar dan wel smaakvol natuurlijk. Alles moet smaak hebben”, vertelt Bart van Lierop.

Op uitnodiging van Smedes-chef Klaas van de Groep maakte Van Lierop kennis met Smedes Batter Mix Glutenvrij. “Die is allergeenvrij, een groot voordeel. Ik wilde bovendien vernieuwende dingen doen met batter. We ontwikkelden een rösti van pastinaak, batter mix en water. Daar maakten we een vegan gerecht van met avocadoburgers en gepofte groenten.” Het gerecht bleek een schot in de roos en niet alleen bij de bekende vegan doelgroep. “Het spreekt een veel bredere groep gasten aan.” 

Inmiddels wordt Smedes Batter Mix Glutenvrij overal in de Fletcher-organisatie gebruikt. “Het is makkelijk en snel te verwerken, het beslag loopt niet terug en verkleurt niet”, somt Bart van Lierop op. “Het is bovendien als nat beslag en in poedervorm te gebruiken. Een heel veelzijdig product en de Smedes Batter Mix Glutenvrij is zoals gezegd allergeenvrij. Van eenvoudige tot experimenterende chef, iedereen kan ermee uit de voeten.” Inmiddels gebruikt Fletcher Hotels ook de specialty batters: Beer Batter en Asian Batter maken het werk van chefs nog effectiever.

Inmiddels is er in de horeca een tekort aan personeel en ook daarom is Smedes Batter Mix erg bruikbaar, vindt Bart van Lierop. “Linksom of rechtsom, je moet meer gasten bedienen met minder mensen. Je wilt dus sneller klaar zijn met je mise-en-place. Deze batter mix helpt daarbij, ook omdat producten invriesbaar zijn. Daar zijn chefs erg mee geholpen.” 


 

Mulfilet
Recepten
Volop inspiratie
blok_beslag
Beslag maken
Zo doe je dat

More information?

Contact Smedes Fine Food for more information or questions about the Smedes Golden Crispy Batter Mixes.

1735