#joinklaas

Hi, ik ben Klaas, reizend kok in de wereldkeuken.

Mijn leven is een culinaire roadtrip, een avontuurlijke tocht langs chauffeurscafé’s, sterrenrestaurants, tv-studio’s en festivals. Van Mendoza tot Amsterdam, van Kaapstad tot Berlijn. Ik ben besmet met het chefvirus en net als jij op zoek naar de ultieme smaaksensatie. Tijdens mijn reis heb ik Smedes visbakmeel ontdekt. 

Hoho, voor je afhaakt en denkt ‘daar heb je weer zo’n bakpoedertje’, lees nog even verder. Het geeft namelijk alle krokant gefrituurde gerechten een betere smaak, structuur en bite. En maakt je werk een stuk gemakkelijker. Klinkt ideaal toch voor de keuken waar de hectiek regeert?

Ik werkte altijd met tempura of een eigen beslag van bloem. Prima hoor, maar het werd nooit perfect. Met batter mix van Smedes lukt dat wel. Het is makkelijk in gebruik, geeft alles een ongekend krokrante korst en gerechten zijn minder vet. Het resultaat is bovendien consistent. Ook als de druk hoog is, je gefrituurde gerechten zijn een feest voor je gasten.

Smedes batter mix is ontwikkeld voor vis. Maar ik verleg graag grenzen, zoek onbekende wegen. Daarom probeerde ik het als basis voor rösti. Wow, die is nu veel minder vet! Ik maak er gefrituurde oester met zilte groenten en frambozen mee. En Zwitserse kaas bitterballen, een 100% dish gimmick. 

Zo heb ik nog een paar succesgerechten ontwikkeld met deze batter mix. Je vindt ze hier. Ik deel hier regelmatig nieuwe voor-, hoofd- en nagerechten met collega’s. Ga mee op reis en laat je gerechten rocken! #joinklaas
 

1407